Автогара - Стара Загора
Автогара Стара Загора е разположена в централната част на града не далеч от Централна ЖП гара. Точният адрес на Автогара Стара Загора е Булевард Славянски №62. До Автогарата от хотел Верея се стига като вървите в посока Централна гара и преди градинката завивате наляво по Славянски Булевард. От Централна гара съответно за да стигнете до Автогарата, като вървите в посока центъра на града/хотел Верея, след градината завивате надясно по Славянски булевард. Допълнително, Автогара Стара Загора се намира срещу хотел Железник и недалеч от моста над ЖП линиите водещ към кв. Кольо Ганчев.

 

Автогара Стара Загора е нова и модерна. В сградата е разположена чакалнята, която се отоплява през зимният сезон, касите за билети, багажното и Информацията. На разположение на пътуващите са картови или монетни телефони. Много добро впечатление правят кошовете за разделно събиране на отпадъци и електронната информационна станция. Автогарата предоставя Wi-Fi връзка с Интернет. Плюс е също така, че входовете и изходите от сградата на автогарата са оформени като рампи, което е изключително удобно за трудноподвижни пътуващи. При излизане към секторите от сградата на автогарата приятно впечатление създава чешмата с постоянно течаща вода. Стаята за майки с деца се намира от страната на секторите, наляво след като излезете от сградата и в същата посока е и тоалетната, която се ползва срещу заплащане. Закуски или напитки може да се вземат от магазинчетата разположени откъм секторите, като също така е на разположение и кафе автомат до входа за тоалетната. Вестници се продават в сградата на автогарата.

 

Автогара Стара Загора обслужва както автобусите пътуващи в страната, така и международни автобусни линии. Билети за автобусите могат да се закупят от касите на автогарата, от офисите на представителите на фирмите превозвачи разположени в сградата на автогарата и отвън от страната на секторите, а така също и в самият автобус.

 

Работното време на Автогара Стара Загора е от 6:00 - 19:30 ч

 

Телефон за информация на Автогара Стара Загора - 00359 42605349


loading
Real Time Web Analytics