Автогара - Варна
Автогара Варна се намира в централната част на град Варна и е с адрес бул. Владислав Варненчик 158. Булевард Владислав Варненчик е този, който започва от Катедралата и продължава в посока към летището и магистралата за София. Автогара Варна не е много близо до центъра на града, така че способите да стигнете до автогарата освен пешком са с кола, такси или градски транспорт. Пред автогарата има спирка на градските автобуси, а ако сте с кола, може също така да използвате паркинга на автогарата, който е изключително удобен и на разумна цена - 2 лв неограничен престой през деня и 6 лв за цяла нощ. 

 

Сградата на автогара Варна е голяма, като  голяма част от пространството заемат чакалнята и билетните каси, а на останалото място са разположени множество магазинчета - за закуски, подаръци, вестници и др. В по-малко помещение обособено като чакалня се намира багажното, където може да се остави багаж на съхранение. На втори етаж се намира бюфет, където се предлага готвена храна.

 

След преминаване през сградата на автогарата се излиза на секторите, където пристигат и заминават автобуси. Там са разположени офисите на представителите на компаниите превозвачи, туристически агенции, както и няколко магазинчета за бърза закуска. Тоалетната на автогарата се намира също така там.

 

Билети за автобусите може да си вземат от офисът на съответният превозвач, от касите на автогарата или в самият автобус.

 

Телефони за информация на автогара Варна: 00359 52748349, 00359 52757044


loading
Real Time Web Analytics